Snäckväxlar ger ny fart åt dynamiska roterande omformare

haprotec GmbH hade tre mål vid utvecklingen av en ny serie roterande omformare för elektroniktillverkning: Förmåga att anpassa omformningstakten dynamiskt, kortast möjliga cykeltider och exaktare positionering. Företaget förlitar sig på V-Drive Basic från WITTENSTEIN alpha – en högpresterande snäckväxel som också är lättintegrerad tack vare ett kompakt format.

haprotec GmbH – partner för automation och specialbyggda maskiner
haprotec GmbH har huvudkontoret i Kreuzwertheim cirka nio mil sydost om Frankfurt. Företaget har jobbat med automationssystem och specialbyggda maskiner i 15 år. Kärnkompetenserna ligger i produktionslinjer för fordonskomponenter, hel- och halvautomatiska monteringsceller och linjer, optiska och mekaniska testsystem, hanteringslösningar för medicinteknik, inline- och offlinesystem för elektronikproduktion och utveckling av den programvara som behövs.

Högeffektiv drivenhet med kraftreserver

Tillsammans med en SIMOTICS S synkronservomotor från Siemens bildar V-Drive Basic-snäckväxeln en högeffektiv drivenhet med stora kraftreserver. Rotationshastigheten kan på så sätt anpassas flexibelt efter arbetsstycket och dess känslighet för acceleration. Motor-växel-kombinationen har också betydligt högre positionsnoggrannhet och repeterbarhet än liknande omformare. Det beror huvudsakligen på den speciella kuggeometrin hos V-Drive Basic – med hög effektivitet, jämn gång och låg ljudnivå. Den utrymmessnåla designen var en annan viktig faktor till haprotecs beslut.

Roterande omformare kompletterar haprotecs portfölj med lyft- och överföringssystem.

Read more

Det nya drivsystemet har mer än tillräcklig positionsnoggrannhet och är extremt prisvärt. Read more

Siemens valde en SIMOTICS S-servomotor med SINAMICS V90-omformare för denna uppgift.

Read more

Tack vare den nya roterande omformaren har haprotec minimerat cykeltiderna. Read more