Högprecisa rörelser vid produktion av CFRP- och GFRP-delar

Vår servodrivningsteknik ger flexibel kontroll av gripelement
Det nya hanteringssystemet från FILL – ett mekanik- och anläggningskonstruktionsföretag i Österrike – är fantastiskt flexibelt: Rörelserna kan utföras steglöst och oberoende av varandra. Gripspindeln försågs med smarta och kompakta servodrivsystem från WITTENSTEIN som medgav automatisk produktion av CFRP- och GFRP-delar i alla axlar.


Gripspindeln ingår i en komplex och höginnovativ tillverkningsprocess. En grundtanke är att samma gjutform ska användas för att bygga upp lagren och härda CFRP- och GFRP-delarna, som bland annat används som stag i fordonsbranschen.

Read more

Till skillnad från exempelvis pneumatik ger servoteknik möjlighet till flexibel positionering utan mekaniska verktygsbyten. Det var en fördel i processen. Read more

FILL ligger i Gurten i Österrike och är en ledande internationell leverantör av maskiner och utrustning, bland annat för tillverkning av bearbetning av kompositmaterial.

Read more

Det professionella stödet från WITTENSTEIN var avgörande för att konstruera drivlösningen effektivt och få upp den på banan så snabbt som möjligt. Read more

Kolla det här!

Se det innovativa hanteringssystemet i aktion. De exakta och eleganta rörelserna är väldigt imponerande.
FILLs webbplats