Självkörande miniatyrfordon gör stort intryck med vår teknik

Självkörande fordon i miniatyr – BeeWaTec GmbH banar ny mark med en nytänkande idé. Drivenheten baseras på WITTENSTEINs intelligenta servodrivsystem iTAS®.

 

Självkörande fordon inom intralogistik

 

Självkörande fordonssystem används för att flytta gods och material från A till B. De verkar hitta vägen själva – de undviker hinder och kan köra framåt, bakåt och till och med i sidled. Varje fordon väger mellan 300 kg och 25 ton. De här innovativa självkörande fordonen drivs med el.

Med iTAS® får tillverkare av självkörande fordon komplett tillgång till drivenheten på ett monteringsvänligt sätt. Varje TDS har ett kompakt och kraftfullt servoställdon i TPM+-produktfamiljen och en intelligent simco®-drivning.

Read more

BeeWaTec GmbH ligger i sydöstra Tyskland och har varit framgångsrika inom självkörande fordon under många år och levererar självkörande gaffeltruckar, vinschar och transportfordon.

Read more

Servoställdonen i iTAS® kombinerar en motor och en planetväxel med lågt torsionsspel och snedskurna kuggar i en kopplingsfri drivenhet med hög dynamik, högt vridmoment och enastående vridstyvhet. Servodrivningarna har högupplöst strömreglering och hög momentprecision. Motor-växelenheterna är direktkopplade till VULKOLLAN®-hjulen så att ingen värdefull lagerplats går till spillo.

Read more

Det självkörande fordonet BEE-Mini är ett helt nytt fordon för transport av staplade behållare. BeeWaTec är först med att utveckla den här typen av transportkoncept för en total vikt på 150 kg. Fordonet används för materialförsörjning i verkstäder. Upp till fem behållare på högst 30 kg vardera staplas på en grundram med hjul. Fordonet plockar upp stapeln i ett steg.

Read more

Intryck från produktionen

Här hittar du filmer med FTS i produktionen, med drivenheten som baseras på iTAS®.