Bättre svarvresultat

DMT Drehmaschinen GmbH tillverkar svarvar för de högsta kvalitetskraven. Prestanda har förbättrats rejält sedan introduktionen av Galaxie®-drivsystemet från WITTENSTEIN.

Skapar nya möjligheter

DMT – internationellt erkänd svarvtillverkare

 

DMT Drehmaschinen GmbH ligger i Lörrach i Tysklands sydvästra hörn. Det tillverkar svarvar för manuell, cykelstyrd och CNC-styrd bearbetning – med möjlighet till interaktiv konturprogrammering. Förutom standardmaskiner – som kan uppgraderas med verktygsrevolvrar, direktdrivna verktyg och elchuckar – tillverkar företaget också specialsvarvar efter kundernas specifikationer. Maskinerna från DMT är självklara val när enstaka komponenter eller små partier måste tillverkas snabbt och med extrem precision.

Kunderna kräver ännu högre maskinbearbetningskvalitet

 

Maskinbearbetning av högklassiga material – och uppfyllande av kraven på ständigt högre precision – är en hisnande utmaning för maskinbearbetningstekniken. DMT:s tekniker sökte därför efter ett drivsystem som kunde ge bättre maskinbearbetningskvalitet och högre produktivitet. Vridstyvheten och torsionsspelet hos huvudmotorn konstaterades vara avgörande, eftersom de starkt påverkar den dynamiska positionsnoggrannheten. Det är i sin tur en av nycklarna till hög maskinbearbetningskvalitet, lång verktygslivslängd och högre avverkningshastighet vid maskinoperationer med C-axeln. Även om en direkt rotationsdrivning skulle klara att leverera kraften som behövdes så kräver det stora förändringar av det befintliga maskinkonceptet.

Högre vridstyvhet och permanent torsionsspelfri

 

Drivsystemet Galaxie® integrerades i det befintliga systemet utan problem och ökade fräsningsprestanda betydligt. Bearbetningstiderna har förkortats ordentligt. Större arbetsstycken kan produceras med en inställning – och oftast behövs ingen ytterligare bearbetning på en separat fräs. De kan också positioneras betydligt snabbare och mycket noggrannare. Tack vare vridstyvheten och frånvaron av torsionsspel hos Galaxie®-drivsystemet har skäreggarna längre livslängd, och svarvens drifttid ökar. Effektförbrukningen hos Galaxie®-drivsystemet sätter nya rekord och den är mycket lägre än hos direktdrivningar.

 

Revolutionerande nyhet i daglig drift

Videon visar hur Galaxie®-drivsystemet förkortar DMT:s bearbetningstider.

Galaxie® är ett hålaxeldrivsystem som kombinerar en nyutvecklad kraftfull motor med revolutionerande växelkinematik.

Read more

Högre avverkningstakt, inga chuckbyten, maximal precision och mycket högre bearbetningskvalitet. Read more