SPEEDMAX: Högsta fart med våra servodrivningar

Schmale Maschinenbau GmbH:s innovativa SPEEDMAX-trådbockningsmaskiner når nya och hittills oöverträffade prestanda. Till exempel kan SPEEDMAX S producera upp till 200 delar med upp till 20 bockningar vardera, varje minut. I denna innovativa maskin använder Schmale roterande servomotorer i cyber® power motor-serien. De kraftfulla motorerna anpassades av WITTENSTEIN cyber motor till kundens individuella krav, exempelvis genom att deras tröghetsmoment minimerades. Det är utgångspunkten för maskinens höga acceleration och extremt korta cykeltider.

Anpassade för applikationen
Totalt är omkring 90 servomotorer från WITTENSTEIN integrerade i SPEEDMAX S – många av dem är produkter i cyber® power motors-serien. Motorerna har utvecklats tillsammans med Schmale och är exakt avstämda till det nyskapande maskinkonceptet. De har en hållbroms, en absolut enkoder av multiturntyp, temperaturgivare och vinklade uttag. Utan dessa servomotorer skulle SPEEDMAX S och dess enastående prestanda inte bli verklighet. WITTENSTEIN alpha-växlar installeras parallellt med motorerna för en del axlar.
 


Utan motorerna från WITTENSTEIN skulle SPEEDMAX S och dess prestanda inte bli verklighet. Read more

SPEEDMAX utvecklades och implementerades också med kundens behov i centrum.

Read more

Vad gäller servoteknik valde Schmale produkter i cyber® power motor-serien.

Read more

I den mest omfattande konfigurationen har SPEEDMAX över tjugo servodrivna bearbetningsstationer som placerats i ring runt rotationsbordet.

Read more

Med fler cykler ökar också kapaciteten. Produktionskostnaderna för trådbockningsdelarna har därmed minskat ordentligt. Read more

SPEEDMAX S är den minsta trådbockningsmaskinen i serien.

Read more

Upplev hastigheten hos SPEEDMAX på film

Se själv hur Schmales innovativa trådbockningsmaskin arbetar i praktiken. Och lär dig fascinerande saker om projektet från service- och säljmedarbetaren Andreas Goseberg.