premo-servoställdon: Precision för kompakta fräshuvuden

Fräshuvudena i spanska Zayers ARION-bryggfräsmaskiner har enastående precision och prestanda vid positionering och slavkoppling. premo-servoställdonen från WITTENSTEIN alpha gör det möjligt. Med den utrymmessnåla och effekttäta konstruktionen kan de integreras direkt i huvudena, som tack vare våra ställdon kan roteras steglöst 30°. Det är helt nytt för bryggfräsmaskiner i ARION-prestandaområdet.

Zayer övertygades om flexibiliteten hos premo
premo är en helt skalbar servoställdonsplattform från WITTENSTEIN alpha som ger möjlighet att konfigurera motorer och växlar med storleksändrade egenskaper beroende på applikationen, med skräddarsydda servoställdon som resultat. Bakom den enorma flexibiliteten finns en genial systemkonstruktionssats som baseras på nya och utrymmesbesparande principer. Och plattformens olika utrustningspaket uppfyller vitt skilda automations- och integreringsbehov. Dessa egenskaper övertygade Zayer om att välja våra servoställdon till de nya bryggfräsmaskinerna i ARION-serien.

Fräsmaskiner och bearbetningscentrum från Zayer: toppmodern spansk teknik
Med bas i Vitoria i Spanien har Zayer omkring 150 medarbetare och är en av världens ledande tillverkare av bäddfräsar, pelarfräsar, gantryfräsar och bryggfräsar. Maskinerna används till bland annat inom flyg och vindkraft, vid tillverkning av skenor, boggier och byggnader för järnvägar, bearbetning av stora komponenter i energibranschen eller i gjuterier och vid turbintillverkning inom vattenkraft. Omkring 80 % av Zayers fräs- och bearbetningslösningar exporteras – deras rykte om precision och kvalitet vittnar om företagets innovationskraft.

ARION: Kompakta fräsmaskiner fulla med möjligheter

Zayer utnyttjar regelbundet nya marknadstrender, exempelvis dagens efterfrågan på bryggfräsmaskiner med låg last- och fräskapacitet för fräsning av små komponenter. Serien ARION utvecklades specifikt för detta marknads- och applikationssegment. Längdförflyttningar upp till 4 000 mm, sidoförflyttningar upp till 3 100 mm och vertikala förflyttningar upp till 1 100 mm ger en fingervisning om ARIONs extremt kompakta och utrymmessnåla konstruktion. Denna nyutvecklade maskin innebär en mängd fördelar, bland annat kompakta huvuden som kan roteras automatiskt och steglöst upp till 30°. ARION kan levereras i olika versioner enbart för axelpositionering eller – som tillval – för att slavkoppla dem automatiskt. Egenskaperna tillhandahålls med premo-servoställdon från WITTENSTEIN.

PREMO: PERFEKT SKALBARHET FÖR ALLA SLAGS KRAV

Alla drivsystem från WITTENSTEIN har bevisat höga prestanda även i praktiken.

PREMO: PERFEKT SKALBARHET FÖR ALLA SLAGS KRAV

Läs mer

FRÄSHUVUDEN POSITIONERAS OCH SLAVKOPPLAS AUTOMATISKT MED PREMO

FRÄSHUVUDEN POSITIONERAS OCH SLAVKOPPLAS AUTOMATISKT MED PREMO

Zayer specialanpassar sina bryggfräsar till individuella kunders behov.

Läs mer