Arbeta hos WITTENSTEIN

En passion för innovation och kompromisslösa resultat är bara två av de saker som gör WITTENSTEIN till en attraktiv arbetsplats. Vår önskan att finna lösningar som tidigare var omöjliga leder till fascinerande utmaningar och långsiktiga möjligheter till personlig utveckling. Vi ifrågasätter ofta vedertagna sanningar och banar ny mark inom vårt arbetsområde. Bland annat avspeglas det i våra extremt flexibla arbetstider, ett imponerande paket av hälsofrämjande åtgärder och en inspirerande inredningsarkitektur. Vi tror på en företagskultur som baseras på värderingarna i ett familjeägt företag och som bygger på förtroende, öppenhet och ansvar. Om du vill hjälpa oss att sikta mot framtiden finns en hel värld av möjligheter hos oss på WITTENSTEIN.

 

 

1. Vi är ett familjeföretag

På WITTENSTEIN kan du förvänta dig en öppen atmosfär i ett medelstort familjedrivet företag och rimliga arbetsförhållanden. De dagliga kontakterna utmärks av samarbetsvilja, en stark känsla av gemenskap och ömsesidig respekt. Vi tar ansvar för våra medarbetare, framtiden och miljön. Våra trainees och studenter börjar arbeta med dessa frågor under orienteringsveckan och deltar aktivt i lokala samhällsnyttiga projekt en gång per år. Vi tar också socialt ansvar på många olika sätt – läs mer här.

2. Utmanande och spännande uppgifter

Vi ställer krav och ger stöd. På WITTENSTEIN förväntas du vara mycket motiverad och ta ansvar. Då kan du växa in i utmanande uppgifter, utveckla dig själv och bli en framstående expert inom ditt område – som kan vara utveckling, produktion eller administration.

3. Flexibla arbetstider och hänsyn till balans mellan yrkes- och privatliv

WITTENSTEIN skapar förutsättningar för harmoni mellan yrkes- och privatliv. Vi har flexibla arbetstimmar utan kärnarbetstider i syfte att främja den långsiktiga hälsan och ge dig möjlighet att hitta en bra balans mellan yrkes- och privatliv.

4. Löpande utbildningsmöjligheter och personanpassad utveckling

WITTENSTEIN academy erbjuder över 1 000 olika seminarier och evenemang varje år, från A för arbetsrätt till Z (Zeichnungslesen – ritningsläsning). För medarbetarnas, studenternas och traineernas bekvämlighet äger många av dem rum på våra egna anläggningar.

Vill du förbättra dina kunskaper och samtidigt sträva mot ambitiösa karriärmål? Vi kan hjälpa dig med riktade utvecklingsprogram, både traditionella specialist- och chefskarriärer och intressanta specialalternativ. Till exempel erbjuder vi moduluppbyggda program för såväl yngre säljmedarbetare som för internutbildare, CIP-experter eller sekreterare och assistenter. Här sätter vi stort värde på enastående instruktörer, effektiva metoder och praktiska tillvägagångssätt. Är du tekniker, nyexaminerad inom affärsledning eller har högre utbildning och vill göra karriär får du både råd och finansiellt stöd för dina ambitiösa projekt.

5. Personligt orienteringsprogram

Vi ger omfattande stöd i dina första steg med oss: Som nyanställd genomgår du ett särskilt orienteringsprogram som anpassats för dig. Under de första veckorna får du en förtroendefull mentor som snabbt kan besvara både yrkesrelaterade och personliga frågor. På så sätt kan vi ge dig all information du behöver för en bra start hos WITTENSTEIN.

6. Tekniken inspirerar oss

Vi strävar efter precision, innovation och obegränsad förträfflighet. Som pionjär inom mekatronikdrivningsteknik är vårt mål att inspirera kunder med våra idéer. Hur åstadkommer vi detta?

”Kvalitet har högsta prioritet hos WITTENSTEIN. För att konsekvent uppfylla dessa mål måste vi göra vårt bästa – varje dag.”

Uwe Fries, chef för motormontering på WITTENSTEIN SE

7. Hemma i Tauberdalen och andra delar av världen

Vårt huvudkontor i Igersheim-Harthausen ligger ca 35 km sydost om Würzburg, centralt i Sydtyskland. Regionen runt omkring erbjuder en mängd fritidsmöjligheter, bra infrastruktur och gott om skolor och lärosäten för kommande generationer. Med rimliga levnadsomkostnader och vänliga, öppna människor är det en bra plats att slå sig ner på. Och WITTENSTEIN finns på över 40 platser, i Stuttgart-Fellbach och andra delar av världen. Nedan finns en översikt över våra orter.

Fakta och siffror

WITTENSTEIN Group, reported on 31.03.2023

Försäljningsintäkter i euro
519.1 milj
Soliditet
56 % (2022/2023)
Medarbetare i världen
2883
Trainee
6,3 %

Virtuell rundtur

Reception

Reception

Välkommen till WITTENSTEIN i Igersheim-Harthausen i Tyskland. I receptionen tar vi emot våra gäster och medarbetare. Här är företagets kommunikationsnav.

Företagsmiljön

Företagsmiljön

Miljön hos WITTENSTEIN utmärks av öppna ytor och god sikt. Vår pionjäranda får fria tyglar att utvecklas. Innovation Factory ger plats för framtidens tillväxt och är ett tydligt engagemang för anläggningen i Igersheim-Harthausen. 

Innovation Factory

Innovation Factory

Bredvid avdelningarna för utveckling, inköp, sälj och logistik ligger monteringsstationerna i Innovation Factory. De är ergonomiskt anpassade och miljön är ljus och vänlig. 

Marknaden

Marknaden

Marknaden är hjärtat i Innovation Factory. Här skapar teamet idéer, delar kunskap och tar pauser tillsammans.

Cube 2

Cube 2

Mötesrum som Cube 2 främjar kreativitet och konstruktiva diskussioner. Med 3D-pekskärmar och annan teknik formar vi framtiden.

Projektområden

Projektområden

Korta vägar och fysisk närhet kännetecknar Innovation Factorys flexibla kontorsytor. Kollegor från olika avdelningar utför projektrelaterat arbete sida vid sida. 

Hörsal

Hörsal

Med 80 platser har hörsalen plats för många slags utbildningar och träningar. WITTENSTEIN academy anordnar över 400 olika evenemang om året här.

Talent Arena

talent arena

WITTENSTEIN talent har på 3 050 kvadratmeter plats för arbetsytor och lektionsplatser samt tekniska utvecklingsavdelningar för mekanik, elektronik, montering och teknisk ritningsframställning. Våra platser för praktiska övningar garanterar optimal service och support för medarbetare, trainees och studenter. 

World Garden

World Garden

Med lokala rötter – men hemmastadda i hela världen! World Garden i Igersheim-Harthausen representerar den internationella känslan av gemenskap i WITTENSTEIN-koncernen. Trädgården har typiska växter från alla länder där WITTENSTEIN bedriver verksamhet. World Garden är en mötesplats för medarbetare och besökare.