WITTENSTEIN Group

WITTENSTEIN Group har enastående expertis att bemästra och vidareutveckla alla tekniker relaterade till mekatronikdrivningar. Sex starka segment samsas under ett tak.

Vi utvecklar, tillverkar och säljer planetväxlar med hög precision, kompletta elektromekaniska drivsystem, växelströmsservosystem, växelströmsmotorer och andra produkter. Våra applikationsområden är robotik, maskinverktyg, medicinteknik och luftfart.

Vårt mål är att fortsätta överraska och imponera på våra kunder med innovativa idéer. Vi jobbar med detta varje dag. Alla vi tillsammans.

Fakta och siffror

WITTENSTEIN gruppe, Stand 31.03.2019

Försäljningsintäkter i euro
436.4 milj
Exportandel
58,6% exportandel
Soliditet
41,7% (2018/2019)
Medarbetare i världen
2942
Trainee
8,4%

Fem affärsenheter

WITTENSTEIN alpha

Utveckling och produktion av servodrivningar med hög precision

WITTENSTEIN alpha utvecklar och tillverkar mekaniska och mekatroniska servodrivsystem för applikationer som kräver maximal precision. Våra produkter höjer ständigt ribban i hela världen.

Vår produktportfölj består av två områden som uppfyller mycket olika typer av behov. I toppsegmentet fokuserar vi på teknik och prestanda, medan mellansegmentet fokuserar på kostnadseffektiva produkter där efterfrågan är hög. Läs mer …

WITTENSTEIN alpha GmbH - Walter-Wittenstein-Strasse 1

WITTENSTEIN alpha GmbH

Walter-Wittenstein-Strasse 1

97999 Igersheim (Germany)


WITTENSTEIN motion control

Kundanpassade linjära och roterande servosystem

WITTENSTEIN motion control utvecklar och tillverkar kundanpassade mekatroniksystem för extrema krav med vårt eget sortiment av effektelektronik, servomotorer och växlar.

I exempelvis energisektorn fokuserar vi på lösningar med elektriska ställdon för olje- och gasutvinning på havsbotten. I försvarssektorn utvecklar vi mekatroniska drivsystem för militära ändamål. Här står integrering som basprincip – för ännu bättre dynamik och effekttäthet. Läs mer …

WITTENSTEIN motion control GmbH - Walter-Wittenstein-Strasse 1

WITTENSTEIN motion control GmbH

Walter-Wittenstein-Strasse 1

97999 Igersheim (Germany)


WITTENSTEIN cyber motor

Servomotorer och drivelektronik med mycket hög dynamik

WITTENSTEIN cyber motor utvecklar och tillverkar tekniskt avancerade servomotorer och krävande drivelektronik samt kompletta mekatroniska drivsystem med maximal effekttäthet. Vår expertis finns inom specialmotorer för ultrahögt vakuum, höga temperaturer och radioaktiva miljöer.

Vi samarbetar tätt med våra kunder och utbyter idéer, lär oss av varandra och upptäcker nya möjligheter som hjälper våra kunder att lämna konkurrenterna bakom sig. Läs mer …

WITTENSTEIN cyber motor - Walter-Wittenstein-Strasse 1

WITTENSTEIN cyber motor

Walter-Wittenstein-Strasse 1

97999 Igersheim (Germany)


WITTENSTEIN aerospace & simulation

Mekatronikdrivsystem för flygfart och simulering

WITTENSTEIN aerospace & simulation utvecklar, tillverkar och levererar mekatroniska drivsystem för applikationer inom flygfart och simuleringar. Våra strukturerade och sofistikerade systemdesignprocesser ser till att produkterna exakt uppfyller våra kunders krav.

Våra innovativa lösningar sjösätts i uppdrag-, flyg- och miljökritiska system, d.v.s. där nycklarna till framgång är prestanda, robusthet, tillförlitlighet och förmågan att hantera begränsningar i utrymme och vikt. Läs mer …

WITTENSTEIN aerospace & simulation GmbH - Walter-Wittenstein-Strasse 1

WITTENSTEIN aerospace & simulation GmbH

Walter-Wittenstein-Strasse 1

97999 Igersheim (Germany)


attocube systems AG

Lösningar för nanoprecisionsdrivningar och mätteknik

Attocube utvecklar och tillverkar driv- och mätteknik för mycket krävande nanoteknikapplikationer. Deras produkter omfattar allt från piezobaserade kompakta motorer till innovativa sensorlösningar med precision, hastighet och kompakthet som är överlägsna de hos nuvarande mätteknik. De kan också användas i extrema situationer.

Åratal av erfarenhet och expertis inom både naturvetenskapliga och industriella marknadssegment har skapat en inspirerande produktkatalog med maximal precision och användarvänlighet. Denna överlägsna teknik revolutionerar befintliga applikationer och garanterar långsiktiga konkurrensfördelar för våra kunder. Läs mer …

attocube systems AG - Eglfinger Weg 2

attocube systems AG

Eglfinger Weg 2

85540 Haar

+49 89 420 797-0

+49 89 420 797 20-90

www.attocube.com


Digitala nätverk

baramundi software AG

Säkra och effektiva programvaru- och datalösningar

Med baramundi Management Suite kan arbetsstationer hanteras säkert även i blandade plattformsmiljöer.

Utvecklingen av säkra och effektiva lösningar för Industri 4.0 är ett nytt fokus, exempelvis nätverkskompatibla produkter, applikationer för skarvlös kommunikation mellan produkter och operatörer och innovativa datadrivna tjänster som ökar effektivitet, prestanda och driftsäkerhet.

baramundi software AG - Beim Glaspalast 1

baramundi software AG

Beim Glaspalast 1

86153 Augsburg (Germany)

+49 821 56708-0

+49 821 56708-19

www.baramundi.com


WITTENSTEIN High Integrity Systems

Säkerhetskritiska realtidsoperativsystem (RTOS) och komponenter 

WITTENSTEIN high integrity systems är ett RTOS-företag som specialiserar sig på säkerhet. Det levererar avancerade realtidsoperativsystem, säkerhetskomponenter, middleware och tillbehörskomponenter för kretskort för en mängd marknadssektorer och applikationer.

Från inbäddade basdesigner upp till komplexa säkerhetssystem med höga certifieringskrav – vi levererar realtidsoperativsystems- och programvarukomponenter till medicin-, fordon-, luftfarts- och industrisektorerna. Vi utvecklar också säkerhetskritiska lösningar för olika industrier och Internet of Things.

 

 

WITTENSTEIN High Integrity Systems - Long Ashton Business Park

WITTENSTEIN High Integrity Systems

Long Ashton Business Park

Bristol BS41 9LB, UK

Platser

WITTENSTEIN AB

Contact

WITTENSTEIN AB

Strandvägen 82

234 31 Lomma

Sweden